ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

[Ιωάννινα]Αρνήθηκαν να κατέβουν απο τα λεωφορεία οι πρόσφυγες που έφτασαν απο τον Πειραιά : "Μας ξεγέλασαν"

Εφτασαν   στις 22.00  το βράδυ της Πέμπτης  τέσσερα λεωφορεία  απο τον Πειραιά με 200 περίπου πρόσφυγες   στον καταυλισμό του  Κατσικά στα Ιωάννινα.
Οι πρόσφυγες όμως μόλις αντίκρυσαν toν χώρο   αντιλήφθηκαν αμέσως  τις δύσκολες συνθήκες που καλούνταν να αντιμετωπίσουν και αρνούνταν να αποβιβαστούν .
Ετσι για αρκετή ώρα τα  λεωφορεία ήταν παρκαρισμένα έξω  απο τον καταυλισμό παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων  .
Παρόντες ,ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ,κ .Θωμάς Μπέγκας.
Οι  επίμονες προσπάθειες να πεισθούν να κατέβουν απο τα λεωφορεία απέβησαν τελικώς  άκαρπες ,καθώς όπως δήλωσαν κάποιοι απο απο αυτούς  στα τοπικά ΜΜΕ τους ξεγέλασαν και θεώρησαν πως θα φιλοξενούνταν σε στεγασμένο χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όπως οι 300 περίπου πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Κυλλήνη.
"Μας  ξεγέλασαν, μας είπαν πριν φύγουμε απο τον Πειραιά πως θα μας  πάνε σε  μια περιοχή σε  κοντινή απόσταση απο την Αθήνα  ,σε χώρο κλειστό και αντ' αυτού   κάναμε ένα ταξίδι 9   ωρών  και αυτό που αντικρύσαμε δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτό που περιμέναμε.Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στον Πειραιά"δήλωσαν χαρακτηριστικά .
Αρκετοί  εξ αυτών  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας  τα οποία καθιστούν την διαμονή τους σε σκηνές απαγορευτική .

"Να μας βρείτε μια λύση εμείς δεν κατεβαίνουμε απο τα λεωφορεία ,θέλουμε να γυρίσουμε στην ΑΘήνα ,θα είναι σαν να αυτοκτονούμε αν μείνουμε σε αυτόν τον καταυλισμό ."δήλωσαν χαρακτηριστικά στα τοπικά ΜΜΕ.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα λεωφορεία αποχώρησαν προς άγνωστο ,μέχρι πριν απο λίγη ώρα, προορισμό .

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που  βιώνουν  οι 1070 πρόσφυγες   που διαμένουν εδώ και λίγες ημέρες στον καταυλισμό ,επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά κάποιοι εξ αυτών .'
"Είναι πολύ δύσκολα εδώ ,κακό φαγητό ,προβλήματα  με τις τουαλέτες , πολύ κρύο το βράδυ και με τα παιδιά μας άρρωστα ,νομίζουμε πως δεν θα αντέξουμε  να μείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω απο αυτές τις συνθήκες.
Κάθε μέρα ελπίζουμε να ακούσουμε κάποιο καλό νέο για το άνοιγμα των συνόρων αλλά συνεχώς απογοητευόμαστε .Εδωσα 6.000 ευρώ στους Τούρκους και ήρθα εδώ ζώντας στις συνθήκες που βλέπετε και δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να φύγω με την οικογένειά μου για τη Γερμανία  "δήλωσε χαρακτηριστικά Σύρος μεσήλικας ,στο epirus-tv-news.
Η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου  είχε επισημανθεί απο την πρώτη στιγμή τόσο απο  τον Δήμο Ιωαννιτών, όσο και απο την Περιφέρεια Ηπείρου και παρά τις συνεχείς προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  αυτών των ανθρώπων ,οι ήδη διαμένοντες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά έχουν αρχίσει να "λυγίζουν",ενώ απόψε κανείς απο τους 200 περίπου πρόσφυγες που έφτασαν απο τον Πειραιά δεν αποβιβάστηκε απο τα λεωφορεία .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]