[ΗΠΕΙΡΟΣ]Η Κόνιτσα άνοιξε την αγκαλιά της στους πρόσφυγες [video-photos]

Στην Κόνιτσα  οι πρώτοι 150  Σύροι πρόσφυγες
Εφτασαν στην Κόνιτσα τα  3 λεωφορεία με 150  Σύρους πρόσφυγες  που αναχώρησαν σήμερα μετά τις 11.00 απο το λιμάνι του Πειραιά.

Απο προχθές το βράδυ που γνωστοποιήθηκε στον Δήμαρχο Κόνιτσας  η φιλοξενία προσφυγικών οικογενειών για το σύντομο χρονικό διάστημα των  15-20 ημερών,  οι προετοιμασίες απο υπαλλήλους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας  ,όπου θα φιλοξενηθούν οι  150 πρόσφυγες  υπήρξαν πυρετώδεις ,ώστε  η ολιγοήμερη διαμονή τους στην περιοχή να είναι αξιοπρεπής .

Στις προετοιμασίες εκτός απο τους υπαλλήλους συμμετείχαν και αρκετοί εθελοντές  που έσπευσαν να συνδράμουν  για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και το κατάφεραν καθώς όλοι οι εσωτερικοί χώροι  του κτηρίου αστράφτουν απο καθαριότητα και τάξη καθιστώντας βέβαιο πως στην Κόνιτσα οι 150 πρόσφυγες θα περάσουν λίγες ημέρες χωρίς λάσπη ,χωρίς κρύο και ταλαιπωρία...
"Αυτό που θα κάνουμε ως τοπική κοινωνία είναι να χειριστούμε με υπευθυνότητα και  κυρίως με ανθρωπισμό  αυτό το  τόσο σοβαρό  ζήτημα για ολόκληρη  τη χώρα ,ώστε αυτές τις λίγες ημέρες που η Κόνιτσα θα φιλοξενήσει    αυτούς  τους ανθρώπους να μπορέσει να τους προσφέρει   αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης" δήλωσε ο  Δήμαρχος Κόνιτσας ,κ.Παπασπύρου ,μιλώντας στο epirus-tv-news.
Σύσσωμο  το Δημ.Συμβούλιο  στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να πράξει ότι καλύτερο για την διαμονή των προσφύγων, στο σύνολό τους γυναίκες και μικρά παιδιά  που αν και εμφανώς κουρασμένοι δεν παρέλειψαν  συγκινημένοι να ευχαριστήσουν την Ελλάδα αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για την φιλόξενη και γεμάτη  ζεστασιά υποδοχή που τους επιφύλασσαν.

"Θέλουμε ειρήνη όχι πόλεμο ,θέλουμε  να μας λύσετε το πρόβλημα με τα σύνορα "δήλωσε χαρακτηριστικά νεαρός Σύρος στα τοπικά Μέσα.

Ο Δήμαρχος ,τοπικοί φορείς ,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα Γιάννης Στέφος ,κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και πολλοί Κονιτσιώτες ήταν όλοι τους  εκεί .
"Σήμερα  θα κερδίσει ο άνθρωπος "δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Στέφος,αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φιλοξενία των Ηπειρωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]