[ΗΠΕΙΡΟΣ] Τα Δολιανά άνοιξαν την "αγκαλιά" τους στους πρόσφυγες.... .. Πολλά τα μικρά παιδιά..... [φωτο -βίντεο]


Γύρω στις 18.00 το απόγευμα η  κοινότητα Δολιανών υποδέχθηκε  Σύρους πρόσφυγες που  μεταφέρθηκαν στην περιοχή με λεωφορεία που ξεκίνησαν απο τον Πειραιά.
Συγκεκριμένα 5 λεωφορεία μετέφεραν στην Μαθητική Εστία της περιοχής  200   περίπου άτομα .


Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά ,εμφανώς ταλαιπωρημένα και μάλιστα κάποια απο αυτά   με πυρετό.

Οι χώροι της Μαθητικής Εστίας  μετά απο τις εντατικές εργασίες των προηγούμενων ημερών διαμορφώθηκαν  κατάλληλα ,ώστε αυτές οι οικογένειες να ζήσουν αξιοπρεπώς για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών.

Να σημειωθεί πως ανάμεσά τους  βρίσκονταν  και λίγα άτομα πακιστανικής υπηκοότητας .
Οπως δήλωσε  ,στο epirus-tv-news ο πρόεδρος της Τ.Κ Δολιανών κ.Κέκος Κωνσταντίνος , τα στοιχεία τους θα ταυτοποιηθούν απο άνδρες της αστυνομίας στο Α.Τ Δελβινακίου  και εν συνεχεία θα δρομολογηθούν  οι ανάλογες διαδικασίες .

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.Καψάλης   ,δημοτικοί σύμβουλοι ,εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού αλλά και κάτοικοι  παρευρέθηκαν στην υποδοχή  ,ενώ κάποιες  γυναίκες και παιδιά  δέχθηκαν τις πρώτες φροντίδες μετά την αποβίβασή τους απο τα λεωφορεία ,όταν  μέλη  του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν να καλύψουν τα σώματά τους με ισοθερμικές κουβέρτες.

Με την άφιξή τους  οι πρόσφυγες  καταγράφηκαν και στη συνέχεια τους δόθηκαν κουβέρτες και sleeping bags.

 Μεγάλη  υπήρξε  η αγκαλιά     της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εθελοντών   στα μικρά παιδιά των προσφύγων , καταφέρνοντας να  τα κάνουν να χαμογελάσουν έστω  και  λίγο...

Οπως και οι πρόσφυγες που έφτασαν πριν απο λίγες ημέρες στην Κόνιτσα έτσι και όσοι έφτασαν σήμερα στα Δολιανά παρά την κούραση ,την απελπισία και την ταλαιπωρία τους δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Ελλάδα που κάνει ότι καλύτερο για αυτούς ,ενώ  έντονη ήταν η πικρία  τους ,όταν αναφέρθηκαν    στην αντιμετώπιση που είχαν κατά το πέρασμά τους απο την Τουρκία....

Στο σύνολό τους οι κάτοικοι  των Δολιανών είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο  αυτές τις οικογένειες που κατάφεραν να γλιτώσουν απο τη φρίκη του πολέμου ,μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές, ώστε να απαλύνουν, όσο  βέβαια  αυτό είναι εφικτό ,το δράμα που βιώνουν  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]