ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:ΜΑΤ κατά των απεργών στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ[photos-video]

Αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ ήρθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις  με  νέα  48ωρη απεργία .
Υπενθυμίζεται ,πως οι εργαζόμενοι ξεκινησαν τον αγώνα τους  ενάντια  στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών,την περασμένη εβδομάδα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σήμερα το πρωί  σε 4 προσαγωγές συνδικαλιστών εκπροσώπων από σωματεία της περιοχής που βρίσκονται στο πλευρό των απεργών.
[Δείτε τι δήλωσε στο epirus-tv-news  ο κ.Λάζος,στο παραπάνω βίντεο]
Οι εργαζόμενοι σχημάτισαν άμεσα ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά απο τον χώρο του εργοστασίου

Η σημερινή παρουσία των ΜΑΤ καταγγέλθηκε από την επιτροπή αγώνα των απεργών  με τον κ.Λάζο να δηλώνει μεταξύ άλλων  στην κάμερα του epirus-tv-news πως  η ευθύνη για το σημερινό συμβάν πέφτει  στην κυβέρνηση που στηρίζει την εργοδοσία και εναντιώνεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σημειώνεται πως τη  συμπαράσταση και  την αλληλεγγύη τους  στον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. έχουν  εκφράσει :

Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων - Ηπείρου
Το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»
Ο Σύλλογος γυναικών Ν. Ιωαννίνων
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και Ιωαννίνων και το Σωματείο Εργαζομένων.
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων
Το Σωματείο Επισιτισμού Ιωαννινων 
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων 



Το Δελτίο Τύπου  ΙΥ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 9/11 και αύριο Τρίτη 10/11 η 24ωρες απεργίες στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» στα Γιάννενα.
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά περίπου 40 εργαζόμενοι, κάτω από επικίνδυνες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βάζουν σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά τους. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο έχουν κάνει καταγγελίες πολλές φορές γι αυτό το θέμα και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μαζί με εργάτες από σωματεία της πόλης από νωρίς το πρωί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το εργοστάσιο περιφρουρώντας της απεργία τους. 
Το πρωί με την παρουσία των ΜΑΤ και την τρομοκρατία, εργοδοσία και κυβέρνηση επιχείρησαν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων συνδικαλιστριών – εκπροσώπων σωματείων που παραβρέθηκαν στο χώρο για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο χώρο μαζί με εργάτες που ήρθαν στο χώρο της ανακύκλωσης μόλις έγινε γνωστό το γεγονός στην πόλη των Ιωαννίνων έκαναν γνωστό ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάτω από την πίεση των εργατών, οι τέσσερεις συνδικαλίστριες αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ από τον χώρο του εργοστασίου αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας.
Οι απεργοί της «Ανακύκλωσης» παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας την 48ωρη απεργία τους που συνεχίζεται κανονικά, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία, φορείς, οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]