(HΠΕΙΡΟΣ)Ιωάννινα:Πλήθος πιστών με ...συγκίνηση και κατάνυξη ...στην περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο της πόλης(βίντεο -φωτο)

Ξεπέρασε  φέτος κάθε προηγούμενο  ο όγκος των πιστών ,οι οποίοι σε κλίμα  συγκίνησης και κατάνυξης ,παρακολούθησαν την καθιερωμένη περιφορά των Επιταφίων 5  ενοριών της πόλης ,στις 22.00, στην κεντρική (κάτω)πλατεία  της πόλης , έξω απο το χώρο του Δημαρχείου ,βιώνοντας   έτσι την κορύφωση του Θείου Πάθους. 
Υπο τους ήχους της Φιλαρμονικής Ιωαννίνων να παιανίζει πένθιμα εμβατήρια  και άγημα του στρατού να συνοδεύει τον Επιτάφιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου  ,η ατμόσφαιρα ήταν βαθιά κατανυκτική ..
Μια ώρα νωρίτερα ,η  Τροχαία Ιωαννίνων προχώρησε στις απαραίτητες  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή τέλεση της χριστιανικής  τελετής. 
Ο καιρός φέτος στάθηκε σύμμαχος, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά ,όπου η βροχή είχε περιορίσει  τη χρονική διάρκεια του γιαννιώτικου εθίμου ,ένα έθιμο που  έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. 
Το μήνυμα των άγιων ημερών καθώς και τις ευχές του για  Καλή Ανάσταση , έδωσε  τόσο στους Γιαννιώτες όσο και τους επισκέπτες   για τις άγιες ημέρες του Πάσχα  , ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος,  μέσα απο το  σύντομο λόγο του,μετά το πέρας της τελετής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]