ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καταγγελία για... ξυλοδαρμό στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

   24/10/2014 και ώρα 12:35 στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρτας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Γενικός Γραμματέας του ΕΚΑ, δέχθηκε βάναυση και υβριστική επίθεση και σωματικές βλάβες από την Εργοδοσία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.
    Το Σωματείο καταγγέλει την προκλητική και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του Συνδικαλιστή που γίνεται μεθοδευμένα, προκειμένου να περάσουν τα αντεργατικά του σχέδια (εκλογή εργοδοτικού σωματείου, επιχειρησιακή σύμβαση, μείωση μισθών, διώξεων, απολύσεων, μη καταβολή υπερωριών). Το σωματείο δηλώνει ότι δε θα περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης διότι οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
   Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δε θα περάσει.

   Η απάντηση στην απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Εργαζομένων στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Αρτας
Το Σωματείο εργαζομένων στον ΑΠΣΑ αφού μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα διάλογο με τη διοίκηση παρόλες τις αιτησεις του για διάλογο , χαιρετίζει την διοίκηση του ΑΠΣΑ και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. που έστω και δια του τύπου απάντησε στην καταγγελία του σωματείου μας που είδε το φώς της δημοσιότητας γεγονός που φαίνεται να τον ενοχλεί .
1) Επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΠΣΑ ότι είμαστε πραγματικό συνδικαλιστικό σωματείο και όχι εργοδοτικό και αυτός είναι ο λόγος π[ου δεν θ’ελει διάλογο μαζί μας . Δεν θέλουμε να λέμε ότι εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους, αλλά ουσιαστικά τους εκπροσωπούμε , αγωνιζόμαστε γι’ αυτούς, πονάμε τον Συν/σμό που με δικές μας θυσίες έχει επιβιώσει τόσο καιρό, δεν έχουμε προσωπικά συμφέροντα ούτε βλέψεις για να γίνουμε πολιτικοί, ούτε τον χρησιμοποιούμε για ιδιοτελείς σκοπούς , όπως κάνουη άλλοι .
2) Αυτό που πείραξε τον κ. Πρόεδρο είναι το ύψος του ποσού που οφείλει στους εργαζομένους αν δηλαδή είναι 1.600.000 η 1.100.000 Ευρώ !!!!!!!!!!!!  , ή πότε θα πληρώσει τους εργαζομένους και γιατί δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του, ότι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι κατά προτεραιότητα για το 7μηνο που τους οφείλεται .Αν το ποσό έγινε 1.100.000 και όχι 1.600.000 τότε η διαφορά αυτή θα οφείλεται σε εξυπηρέτηση ημετέρων κ;αθόσον εκείνο που γνωρίζουμε πότι έχει υποβληθεί μήνυση για 1.600.000 Ευρώ και τίποτα περισσότερο .
 Το αυτονόητο η στοιχειώδης δηλ. υποχρέωση που έχει ο εργοδότης να πληρώνει τον εργαζόμενο για την εργασία του κάθε μήνα η διοίκηση το  εκλαμβάνει  ως προνομιακή μεταχείριση και εκδούλευση .Εκεί καταντήσαμε!!!!!!!!!

3) Αφού η κατάσταση του Συν/σμού είναι καλύτερη από πριν ( όταν ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος) γιατί δεν προχώρησε στη διαδικασία του άρθρου 99 , και έμεινε πάλι εκτός , γιατί δεν πληρώνεται το ΙΚΑ , γιατί δεν πληρώνονται οι οφειλές σε τρίτους που ανέρχονται συνολικά με το ΙΚΑ σε 70 εκατ. Ευρώ περίπου ; Αλήθεια από πού θα πληρωθούν όλα αυτά από το λειτουργικό κέρδος που είναι κάτι σαν το πρωτογενές πλεόνασμα (νέο SUCCESS  STORY στον Συν/σμό) .Τι θα γίνουν οι πτηνοτρόφοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να υποθηκεύονται ;  Πως θα σωθεί ο συν/σμός με το λεγόμενο λειτουργικό κέρδος που είναι λογιστική αλχημεία ; Η αρτινή κοινωνία ζητάει απαντήσεις όπως και οι εργαζόμενοι και οι πτηνοτρόφοι και όλοι όσοι εμπλέκονται .Η ανοχή των εργαζομένων , των πτηνοτρόφων και όλων των ενδιαφερομένων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της .
4) Για την συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ο κ. Πρόεδρος τηρεί σιγή ιχθύος. Γιατί δεν απαντήθηκε ένα μήνα τώρα η αναφορά του Προέδρου του σωματείου σχετικά με βαρύτατες καταγγελίες που αφορούν την λειτουργία του συν/σμού  ; Απαξιεί να απαντήσει σε τόσο σοβαρά θέματα ;
Για τα δεκάδες υπηρεσιακά σημειώματα σε βάρος των εργαζομένων και τις τιμωρίες που επιβάλλονται και έχουν ως αποτέλεσμα να μην πληρώνονται ούτε τους μισθούς τους οι εργαζόμενοι , για τις παράνομες υπερωρίες που δεν πληρώνονται για το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί καμία κουβέντα .
Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικός ο κ. Πρόεδρος που επιτέλους  βγήκε από το χρυσό κλουβί του και καταδέχτηκε να απαντήσει έστω και ελαφρά τη καρδία και λασπολογώντας σε βάρος μας και διαχέοντας ψευδή στοιχεία , πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσει τις εντυπώσεις προς όφελός του και για τις βλέψεις του για πολιτική καριέρα !!!!!.
Εχουν γνώση οι φύλακες .Θα επανέλθουμε με στοιχεία πλέον και όχι απλές αναφορές και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και την Αρτινή κοινωνία .
Οι εργαζόμενοι είναι ενημερωμένοι, ενωμένοι και θα νικήσουν.          
                                                            Άρτα 23-10-2014
                                     Το σωματείο εργαζομένων στον συνεταιρισμό          

Το Δελτίο Τύπου της ΟΣΕΓΟ:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΕΓΟ)
         


                     

                                                                     
                                                                                                                           
Αθήνα: 23/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

        Η ΟΣΕΓΟ καταγγέλλει την Διοίκηση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας για αντεργατική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά σε βάρος του συναδέλφου Παναγιώτη Κυρτσιά Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στο Συνεταιρισμό , μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και Γεν. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
        Η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου «ενοχλεί» τους Διοικούντες στον Συνεταιρισμό που εντέχνως προσπαθούν να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κακή πορεία του Συνεταιρισμού παρόλο τις θυσίες των εργαζομένων που ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές παλαιότερων μηνών(7μηνο) συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά την εργασία τους.
        Η επιχειρούμενη παρέμβασή τους στις ερχόμενες εκλογές του Σωματείου είναι πέρα για πέρα αντεργατική και αντιδημοκρατική ενέργεια που θα καταδικαστεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι με υπεύθυνη στάση θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσουν αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα τους.

Κύριοι Διοικούντες,     ο συνεταιρισμός είναι Οργάνωση της Κοινωνικής Οικονομίας και πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι ασκώντας διοίκηση, εφαρμόζοντας μεθόδους παράνομες, αντεργατικές και αντικοινωνικές διώκοντας τους συνδικαλιστές, παρακολουθώντας με κάμερες τους εργαζόμενους και δίνοντας κάποια «ψίχουλα» παραπάνω σε κάποιους εργαζόμενους με κύριο σκοπό την διάσπαση τους.
        Οι εργαζόμενοι θα σας στείλουν σύντομα την απάντηση τους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να έχετε υπόψιν σας η ανάπτυξη του Συνεταιρισμού πρέπει να γίνει με τους εργαζόμενους.
        Καλούμε την Τοπική Επιθεώρηση Εργασίας να βάλει «φρένο» στις αντεργατικές και παράνομες πρακτικές της Διοίκησης του Συνεταιρισμού και να σταματήσουν οι διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
       
    

ΟΣΕΓΟ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]