Ερχεται η «αθάνατη» μπαταρία

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή του λογισμικού που «ανασταίνει» μπαταρίες το οποίο ανέπτυξε η Nokia Networks.

Το High Speed Cell FACH, όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε με στόχο την αποδοτική διαχείριση των λεγόμενων «πακέτων δεδομένων» που προκύπτουν κατά τη λειτουργία εφαρμογών, οι οποίες συνήθως ευθύνονται για το μέγα… ξεζούμισμα της μπαταρίας π.χ. ενός smartphone.

Το λογισμικό κάνει τις εφαρμογές να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις επιθυμίες του χρήστη, δαπανώντας παράλληλα λιγότερη ενέργεια. Η νέα τεχνολογία, σύμφωνα με τον φινλανδικό κολοσσό, σημαίνει επίσης καλύτερες επιδόσεις από πλευράς δικτύων.

Συγκεκριμένα, η ανταπόκριση του δικτύου 3G φάνηκε να ενισχύεται κατά 65%, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των ταχυτήτων πλοήγησης κατά 20%.

Τονωτική «ένεση» σε ενέργεια και ταχύτητα

Οι χρήστες που έλαβαν μέρος στη δοκιμή παρατήρησαν αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους κατά 49%, χαρίζοντάς της έτσι σχεδόν διπλάσιο χρόνο μέχρι την επόμενη φόρτιση.

Σε περιπτώσεις «ενισχυμένης» χρήσης – παράλληλη λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών κτλ. – η χαμηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας που καταγράφηκε άγγιζε το 9%.

Οι δοκιμές, σύμφωνα με τη Nokia, πραγματοποιήθηκαν σε εμπορικό δίκτυο 3G/HSPA, χωρίς να αναφέρεται το όνομα του παρόχου, με συσκευές εξοπλισμένες με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon τελευταίας γενιάς που υποστηρίζει το εν λόγω λογισμικό.

«Με τον κατακλυσμό των 3G smartphones στην αγορά, είναι σημαντικό να καταφέρουμε να ενισχύσουμε την απόδοση των υπαρχόντων δικτύων» αναφέρει ο αντιπρόεδρος Portfolio Management της Nokia Networks, Θόρστεν Ρόμπρεχτ.

Για την ώρα πάντως η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει πότε η νέα δυνατότητα ενεργειακής ενίσχυσης θα γίνει ευρέως διαθέσιμη για δίκτυα και καταναλωτές.
via:perierga.gr
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]