Κατά 15% λιγότερες οι φετινές πυρκαγιές του καλοκαιριού

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έγινε ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας – σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου –  εκδηλώθηκαν 15% λιγότερες πυρκαγιές ενώ κατά 44,6% μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, το 97% των πυρκαγιών περιορίστηκε στα 100 στρέμματα ενώ το 75% είχε κατασβεστεί μέσα σε τρεις ώρες. «Είχαμε ένα οργανωμένο σχέδιο παρά την μείωση των κονδυλίων» σημείωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής. 
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων του σώματος, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες γιατί όπως είπε «καταβάλατε μια υπερπροσπάθεια παρά τις ελλείψεις». Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις απώλειες αναφερόμενος στους τέσσερις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν σε Θέρμο και Άγιο Όρος. «Είμαστε στο πλευρό τους» τόνισε.
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του στον Ματθαίο Μάτζιο τον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο. «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο Ματθαίο Μάντζιο, τον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του για να σώσει μια νεαρή μητέρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 
Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα με τις αποδοχές των ενστόλων λέγοντας πως «θα κάνουμε κάθε δυνατό για να ικανοποιηθούν μισθολογικά σύντομα οι ένστολοι» ανακοινόνωντας ειδικά για την πυροσβεστική την ανανέωση του στόλου με 372 νέα οχήματα, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την ενίσχυση με 500 δόκιμους πυροσβέστες 
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα ξεπερνάει την κρίση, η οποία, όπως είπε, «σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν». «Υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον και το καλύτερο παράδειγμα είστε εσείς οι πυροσβέστες. Η πατρίδα μας πηγαίνει μπροστά όταν ο καθένας και η καθεμία κάνει το καθήκον της. Ήρθα εδώ για να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «ήταν μεγάλη τιμή που μαζί με τον Αρχηγό φέραμε εις πέρας μια μεγάλη και δύσκολη αποστολή. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα ηνία της χώρας και δεν δείχνουν με το δάχτυλο τον πυροσβέστη αλλά είναι εδώ για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους».
Στην παρουσίαση βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία όλων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]