ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βουτιά στα ενοίκια κατοικιών

Η μεγαλύτερη υποχώρηση στα μισθώματα καταγράφεται στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης με 25% και στον Βόλο με 20% ενώ στην Αττική υποχώρηση κατά 17% σημειώθηκε στις ακριβές περιοχές και συγκεκριμένα σε Παλαιό Ψυχικό και ΦιλοθέηΤι αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πανελλαδική έρευνα του δικτύου κτηματομεσιτικών γραφείων RE/MAX σε 67 περιοχές:

Οι τιμές των ενοικίων σε πανελλαδική κλίμακα μεσοσταθμικά, σημείωσαν πτώση σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη πτώση 20% καταγράφηκε στο Βόλο και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 9%, η Καρδίτσα με 8%, η Λάρισα με 7% και η Αττική με 5%. Στον αντίποδα αύξηση τιμών 13% είχαμε στην Πάτρα. Τέλος, αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές στη Κέρκυρα και τη Λαμία.

Ειδικότερα στην Αττική η μεγαλύτερη πτώση 6% παρατηρήθηκε στα Βόρεια προάστια, με τη χειρότερη 17% να καταγράφεται στο Παλιό Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Ακολουθεί το Κέντρο της Αθήνας με πτώση 5%, με τη χειρότερη επίδοση 9% στο Γκάζι. Στη συνέχεια στο Δήμο Πειραιά η πτώση περιορίσθηκε στο 4%, με τη χειρότερη 11% στα Καμίνια. Ακολουθούν τα Νότια προάστια με πτώση 2% και με χειρότερη επίδοση στη Ν. Σμύρνη με 15%. Οι τιμές παρέμειναν σταθερές σε μια πλειάδα περιοχών όπως Κολωνάκι, Νεάπολη, Χίλτον, Διόνυσος, Εκάλη, Βριλήσσια, Παπάγου, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Πειραϊκή, Νέο Φάληρο και Χατζηκυριάκειο.

Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη πτώση 15% σημειώθηκε στις Βόρειες και Δυτικές συνοικίες, με την Ευκαρπία να εμφανίζει την μεγαλύτερη πτώση κατά 25%. Ακολουθούν οι Ανατολικές συνοικίες με πτώση 7% και με χειρότερη επίδοση στη Θέρμη σε ποσοστό 18%. Τέλος στις κεντρικές περιοχές η πτώση περιορίσθηκε στο 1%, ενώ στην Άνω Πόλη και την Παλιά Παραλία οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες. Αμετάβλητες, επίσης, έμειναν οι τιμές στην Καλαμαριά και στην Πυλαία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]