Τα χιόνια φέτος θα είναι πυκνά Δείτε τις προβλέψεις

Τα χιόνια φέτος θα είναι πυκνά, όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις τόσο των μοντέλων πρόγνωσης καιρού όσο και των επιστημόνων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις προβλέψεις, τα χιόνια θα είναι πυκνά σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης φέτος το Χειμώνα, ενώ φαίνεται και τμήμα της Ελλάδας να επηρεάζεται κατά διαστήματα μέσα στο Χειμώνα, από ψύχος και πυκνές χιονοπτώσεις.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 10 χρόνια, τα χιόνια έχουν μειωθεί αισθητά σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο μετά το 2010-2011, οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο, με τα χιονοδρομικά για παράδειγμα, εκεί που δεχόντουσαν χιόνια από το Νοέμβριο, να τα δέχονται σχεδόν από τον Ιανουάριο, δηλαδή στη καρδιά του χειμώνα.

Φέτος πάντως, όλα τα προγνωστικά, δείχνουν πως τα χιόνια στην Ευρώπη θα έρθουν περίπου από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά, επηρεάζοντας αρχικά τη κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Η χώρα μας θα αρχίσει να μπαίνει στο παιχνίδι του χειμώνα, από το Νοέμβριο, οπού εκεί φαίνεται πως θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βουνά μας, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις και των επιστημόνων, τότε ίσως να έχουμε το πιο παγερό χειμώνα των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη.
πηγη greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]