24ωρη απεργία στο Δημόσιο αύριο Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Στα άκρα η κόντρα για αξιολόγηση - Προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη για εισαγγελείς


Στα άκρα μοιάζει να οδηγείται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, είπε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ακόμη και με τη συμβολή εισαγγελέων. Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ προχωρούν σε 24ωρη απεργία στο δημόσιο διαμαρτυρόμενες για την αξιολόγηση.
 «Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε στο Σκάι και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν». Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.
Αναφερόμενος στη Ρένα Δούρου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι «τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη», αλλά συμπλήρωσε ότι περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις απολύσεις που μένει να γίνουν στο δημόσιο μέχρι και το τέλος του 2014, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε διστακτικός, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα γίνουν».

Η απάντηση της Ρ. Δούρου
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη, προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Δούρου, η οποία απάντησε με σχόλιό της στο Facebook, υπό τον τίτλο «κοίτα ποιοι μιλάνε». Σε αυτό, η περιφερειάρχης Αττικής διαχωρίζει τη διαδικασία του εντοπισμού πλαστών πιστοποιητικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης και την προσπάθεια με κάθε τρόπο να βρει η κυβέρνηση τρόπο να προχωρήσει σε απολύσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι -επί 40 και πλέον χρόνια- έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ' όνομα 'αξιολόγηση', καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία.
» Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά. Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να 'βγει' ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.
» Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.
» Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]