ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ…

12 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!
1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

2. Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle , Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά : ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτα !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικα !!!!!)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken , Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft , ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!) .
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α & ΣΤΕΛΛΑ. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο , αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ .
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας , αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικό, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ , Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μόνο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!! .
10. Αντί για ΣΟΚOΛΑΤΕΣ Nestle , SUCHARD-ΠΑΥΛΙΔΗΣ, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική) . Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ . Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!
Δείτε τις επιπτώσεις τους :
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών :
1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά , Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊ όντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον !!!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας !!
ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ οτι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σουπερ μαρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων.
Στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακριά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων .
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα... "παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές !!!
Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι από το όνομα μόνο, , αλλά και
από τον αριθμό
στο BAR CODE...
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:
ΑΠΟ 520
π.χ. 5 || 20 1287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττική.

12 σχόλια:

  1. Δεν πίνω πάντα Heineken, ή Amstel, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Τι σχέση έχει αν ειναι ξένες μπύρες. Δηλαδή, ειναι καλύτερα να πίνω μια μπύρα, που έρχεται εμφιαλωμένη και πακεταρισμένη από τη Γερμανία ή το Μεξικό;
    Για να μην μπερδευόμαστε, αν θέλουμε να στηρίξουμε θέσεις εργασίας στη χώρα μας, τότε να πίνουμε Craft, Μύθο, αλλά και heineken και Amstel και Αλφα. Αναλογα με τα γούστα και τη τσέπη, όλες αυτές ειναι καλές μπύρες και ελληνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως στην χώρα μας η κατάσταση είναι δύσκολη στον ιδιωτικό τομέα. Για ποια ελληνικά προϊόντα μας μιλατε ; για αυτά που φτιάχνονται στην Ελλάδα ; από Έλληνες ; ή για αυτά του κινήματος της πατάτας που θάφτηκαν επειδή κάποιοι δεν έβγαλαν όσα κέρδη ήθελαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι συμφωνω με καποιους να αντισταθουμε σε καποιους που ειναι παρανομοι ..αλλα οχι σε ολους. Δηλαδη γιατι κανεις δεν σχολιαζει τους μεσαζοντες στα φρουτα και στα λαχανικα ; γιατι κανεις δεν μπουκοταρει ελληναρες επιχειρηματιες που κατεκλεψαν συμπολιτες μας ? τουλαχιστον η αμστελ συντηρει παρα πολλες οικογενειες..δεν ειναι ομως η αμστελ το θεμα μας αλλα οι εταρειες παραγωγης ..που δυστυχως τις κυνηγανε λες και χθες ηρθαν στην ελλαδα ..ειναι πραγματικα πολυ περιεργο ολο αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας φίλος δούλευε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία και μετά έκανε το λάθος και πήγε σε μια ‘ελληνική’ εταιρεία όπως τοχουν στο μυαλό τους κάποιοι που γράφουν εδώ σχόλια. Τώρα είναι χωρίς δουλειά. Με την ευκαιρία να πω ότι η ΒΙΟΣ είναι από τις πιο ωραίες μπύρες. Και απότι ξέρω την σκέφτηκαν και την έκαναν προϊόν έλληνες εργαζόμενοι. Θέσεις εργασίας θέλουμε και εταιριες που να κάνουν καλά προϊόντα και να μένουν στην αγορά. Από εκεί και πέρα πηγαίνετε να ψάξετε τη ταυτότητα των μετόχων τους. Ούτε το 1980 δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι λέτε ότι δεν είναι ελληνική π.χ. η Α.Ζυθοποιια, που ακριβώς το στηρίζετε?? οι μπύρες της παράγονται εδώ, από έλληνες εργαζομένους, με ελληνικές πρώτες ύλες και φορολογείται εδώ... Ξαφνικά μας έπιασε μια ευαισθητοποίηση με το που πάνε τα κέρδη..Δηλαδή οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων τα χαρίζουν τα κέρδη τους? Η μήπως προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους εργαζομένους τους? Η μήπως τα κρατάνε εντός Ελλάδος και όχι σε Ελβετίες κτλ? Η μήπως μένουν στην Ελλάδα και δεν μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό? Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι όλος αυτός ο ντόρος αφορούσε στοχευμένα το προϊόν μπύρα? Μήπως εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του blog αλλά και στους επισκέπτες του . Θέλοντας να καταθέσω μια γνώμη θα ξεκινούσα με το ότι δεν είναι ορθό να σχολιάζουμε σε ένα άρθρο , χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει την προσωπική μας έρευνα έτσι ώστε να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα . Σε πρώτη φάση και μέσω της έρευνας μου πήρα ένα κουτάκι Heineken . Το barcode των ελληνικών προϊοντων ξέρετε με τη ξεκινά φίλοι μου ; Αν όχι (δύσκολο γιατί είμαστε και ψαχμένοι) είναι ο αριθμός 5 2 0 . Μαντέψτε! Ξεκινά με 520 , άρα έχουμε ένα ελληνικό προϊον και ας λεγεται Heineken , ακόμη διάβασα ότι η Amstel χρησιμοποιεί σερραϊκό κριθάρι(!!) μάλιστα , και όλα αυτά με λίγη έρευνα πάνω στο θέμα . Διαβάζοντας κατόπιν τους ισολογισμούς της Αθηναϊκής Ζυθοποίας είδα ότι η συγκεκριμένη εταιρία βγάζει κέρδη τη 10ετία γυρω στα 500εκ. Euro και όχι 9 δις(!) ενώ ο συνολίκος τζίρος 10ετίας αθροιζοντας τους ισολογισμούς βγαίνει 4,4 δις . Ακόμη διαβάζω ότι σε περίοδο ύφεσης επενδυεί 26 εκ. μόνο το '11 ενώ μέχρι το '12 η συνολικές επενδύσεις θα φτάσουν τα 67 εκ. πράγμα όχι αμελητέο στη δύσκολη αυτή συγκυρία . Το ότι μέσα απο τις δράσεις της επηρρεάζει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας το αντιλαμβάνομαι (3 εργοστάσια Αθήνα-Πατρα-Θεσσαλονίκη) . Αυτά είναι πραγματικά απο μόνα τους θετικά στοιχεια , τη στιγμή που το κράτος "διώχνει" με το φοροεισπρακτικό του σύστημα εταιρίες όπως η 3-Ε (Βουλγαρία) όπου με τη σειρά τους διώχνουν κόσμο . Εν τέλει δεν θέλω να πάρω το μέρος της Αθηναϊκης Ζυθοποιίας αλλά κάθε εταιρίας που χρειάζεται αυτό το κράτος , (είτε λέγεται ΑΓΕΤ Ηρακλής , ειτε Alusystem , είτε Unilever) ελπίζοντας πως αν μέσα στη κρίση μπορεί να υπάρχει ένας τομέας που δίνει δουλεία μέσω των εταιριών Amstel-Calsberg-Βεργίνα-Heineken-Αλφα ας τις αφήσουμε να το κάνουν , στηρίζοντας τις , αφού στηρίζουμε τους ανθρώπους εκείνους όπου αύριο θα μπούν να ψωνίσουν ψωμί απο το μαγαζί μου , να αγοράσουν τον καφέ απο το μαγαζί σου , να πληρώσουν για συντάξεις και για ταμείο ανεργίας απο τις κρατήσεις τους όπως κάνουμε και όλοι άλλωστε . Ελπίζω πάνω απο όλα για το καλό της πατρίδας μου και για τις καλές τύχες όλων μας . Εάν διαβάσατε αυτές τις σειρές σας ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με απλα μαθηματικα σας ρωτω αν κλεισουν οι πολυεθνικες στην ελλαδα ...τα μαγαζια στην ελλαδα και οι παντος ειδους επιχειρησεις θα μεινουν ανοιχτες ? δυστυχως δεν ξερω για τις εταιρειες που εχουν πουληθει σε πολυεθνικες ..το μονο ομως που γνωριζω ειναι οτι αν χαθουν και αλλες θεσεις εργασιας δυστυχως τα αποτελεσματα δεν θα θελετε να τα ζησετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μην τσιμπατε σε λαικισμους και κοροιδια, οι συγκεκριμενες εταιρειες στηριζουν την ελληνικη οικονομια, π.χ. καπου διαβασα οτι η φριγκογκλας συνεχιζει επενδυσεις αλλα και η αθ.ζυθοποιια καλει αγροτες να παραγουν κριθαρι για τις μπυρες της. Αυτα ειναι οντως καλα νεα διαφωνειτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρη εχεις απολυτο δικιο, αλλα που ....το μυαλο μας ειναι αλλου. Στηριχτε τις θεσεις εργασιας στην χωρα μας διοτι αν συνεχισθει αυτο το "παιχνιδακι" θα εχουμε πολυ ασχημα αποτελεσματα. Σκεφτειτε μονο οτι εταιρειες οπως η απαραπανω ειναι εδω και συνεχιζει τις επενδυσεις δεν κανει μειωσεις οπως η μπικ η γιοθμιλιβερ και τοσες αλλες.

      Διαγραφή
  9. Η λυση ειναι μια κατα την γνωμη μου, βεβαια δεν διαφωνω με τα σχολια απλα προτεινω κατι διαφορετικο. Σκεφτειτε ποσα χρονια μας δουλευουν οι δηθεν επιχειρηματιες ελληναρες δε, που με επενδυσεις στο χιονι και στα συνεφα μας εδιναν ειτε υπηρεσιες ειτε προιοντα υπερκοστολογημενα δεν μιλαγε κανεις ..σωστα ; και ξαφνικα μας πιανει ο κομπος που πανε τα λεφτα μας ; ποιοι διοικουν την μπικ την γιουνιλιβερ την αθηναικη ζυθοποιια; αντι να δουμε το προφανες. Ολος ο πλανητης μας εχει για καμμενο χαρτι και αυτοι π.χ. οι προαναφερομενοι κανουν επενδυσεις και στηριζουν αλλα και μεγαλωνουν τις θεσεις εργασιας στην ελλαδα ...δεν ειναι πραγματικα καλα νεα αυτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειμαστε παντως απιστευτος λαος, διαβαζω τα σχολια των προηγουμενων και γελαω, τα προφανες τα βλεπουμε δυσκολα και τα δυσκολα τσακ μπαμ. Εννοω οτι οταν για χρονια σε δουλευουν και συνηθιζεις πως να εκτιμησεις κατι οταν στο παρουν ; αν τυχον στηριξουμε τα ελληνικα προιοντα που προτεινεται ξερουμε που θα καταλαηξουν τα κερδη...σιγουρα οχι σε νεα εργοστασια νεες θεσεις εργασιας ..γιατι ; διοτι η μυκονος και η αραχωβα να ειναι καλα και αυτοσκοπος να κλεισουν οι μεγαλοι οχι εμεις. Σκεφτειτε μονο την ανεργια αλλα και τις τεραστιες επενδυσεις που κανουν καποιοι απο τους προαναφερομενους..μακαρι να τους ειχαμε ως παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακολουθω τη συζήτηση και μπήκα στον πειρασμό να ψάξω απο πού κρατάει σκούφια μιας μπυρας. σχετικης με το ποστ.
    Η ΒΙΟΣ 5 παράγεται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και είναι η πρώτη μπίρα στον κόσμο που συνδυάζει τα γευστικά στοιχεία από 5 δημητριακά - κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι και ρύζι. Παράγεται εξ ολοκλήρου από ελληνικά δημητριακά Μάλιστα έχει αποσπάσει χρυσή διάκριση στα παγκόσμια βραβεία Sial Dʼ Or για την ελληνική καινοτομία της. Τώρα αν θέλουμε να την λέμε ολλανδική αυτή την μπύρα, είναι και αυτή μια άποψη. δεν ειναι αναπτυξη αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]